adóvevő

szubjektív kulturális hír- és élményfeldolgozó készülék

Blueskeringés

Fotó: Nagy János

Február 19-én a Trip Hajó online közvetítésével mutatja be Play on! című új elektro-blues albumát Little G Weevil és zenekara meghívott vendégénekeseik kíséretében.

A hazai blueszene szerencsefia, Little G Weevil 2004-ben vágott neki az Egyesült Államoknak egy szál gitárral és némi zsebpénzzel, hogy az afroamerikai zene őskeringésében tovább fejlődhessen, akkor még nem sejtve, hogy nemcsak kergeti, de meg is valósítja majd az amerikai álmot. Egyéb zenei díjak mellett 2013-ban első európai blues zenészként elnyerte a legrangosabb amerikai blues zenei verseny, a Blues Foundation’s International Blues Challenge szóló/duó kategóriájának első helyét, így a helyi ikonok mellett hivatalosan is elismerve gyűjthette tovább tapasztalatait a blues eredeti véráramlásában. Időközben összeállt a magyarországi Little G Weevil banda is, majd 2018-ban hazatért.

Vérkeringés ide, vérkeringés oda, sohasem volt szívbajos. Ez nemrégiben megjelent zenés életrajzi kalandregényéből, az „urban reality” műfajú Játssz tovább címmel összegyűjtött történeteiből egyhamar ki is derül az olvasó számára, akit QR kódokkal beolvasható „betétdalok” kísérnek sztoriról sztorira, miközben a világot átszelve bejárja Memphis és Atlanta neves blues klubjait és fesztiváljait is.

Számos lemeze után a 2020 áprilisában kiadott Let it rain c. single albuma már tavaszi előszele volt a december végén megjelent Play on című új anyagnak, melyen kiváló magyar és külföldi kollégáit előtérbe helyezve ő maga leginkább szövegíróként és zeneszerzőként működik közre, egy-két duett és egy feldolgozás kivételével. A funk, soul és R'n'B stílust képviselő dalokat megszólaltató vendégénekesek személyisége legalább annyira fontos számára, mint az üzenetek, melyet szövegei hordoznak. A friss hangzásvilágot tükröző lemez közreműködői között hallható Dionne Bennett, Ian Siegal, Sena, Jónás Vera, CéAnne (Szélinger Anna), Mohamed Fatima, Fóris Rita, Andelic Jonathan, Gál Csaba Boogie és a Mo'Gigs, valamint a Jambalaya Horns fúvósszekció is.

Az új elektromos blues anyag bemutatóját az érvényben lévő járványügyi szabályok miatt webszínház formában hallgathatja meg a nagyérdemű – nagyrészt az albumon is közreműködő vendégekkel – , s ha az online koncert talán kevesebb kontaktussal és rizikóval jár is, a hamisítatlan blueszenei fertőzés veszélye azért fennállhat.

Esemény és jegyvásárlás:                                      

Little G Weevil Band: Play on! online lemezbemutató

2021. február 19. péntek 21.00 óra - TRIP WebSzínház

https://gweevil.com/

/Fotókredit: Nagy János/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://adovevo.blog.hu/api/trackback/id/tr1716423324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

adóvevő

tematika nélküli inspiratív és asszociatív ad-hoc elmélkedések a művészeten innen és túl

Friss topikok

Feedek

süti beállítások módosítása