adóvevő

szubjektív kulturális hír- és élményfeldolgozó készülék

Zenés varázsestek az antikváriumban

varazsbolt2.jpg

Bősze Ádám minden bizonnyal szereti a varázslatot.

Zenei antikváriumának kellős közepén a szőnyeg is biztosan varázsszőnyeg. Ahogy az ember rálép, máris érzi, csuda világba csöppent. Legyen érdeklődésünk tárgya zenepedagógia, zenetörténet, zeneesztétika, zenei karikatúra vagy monográfia, gondosan válogatott és rendezett könyvek és valaha féltve őrzött egyedi kéziratok, kották, partitúrák, operakatalógusok, klasszikus és valódi antik kiadványok között keresgélve igazi kincsekre, gyöngyszemekre lelhetünk.

S ha Dzsinn nem is bújik elő a csodalámpával, a hely szelleme mindenképp érezhető a budapesti kis üzlet nemrégiben egy híres londoni antikváriumból érkezett antik könyvesszekrényeiből áradva, mely a zeneirodalom nagy klasszikusainak eredeti kéziratait is átjárta már azokban. A szekrények egy árverezés útján kerültek a boltba Julia Rosenthaltól Londonból, az egykor Otto Haas antikvárius által alapított híres zeneirodalmi antikvárium tulajdonostársától.

Biztosan az sem véletlen, hanem az égi hatalom terve lehet, hogy az egykor ferences rendi szerzetes, zenetörténész-műsorvezető új, a Bartók Rádión vasárnap délelőttönként hallható, hiánypótló témákat körbejáró zenei műsora épp Vízkereszt napján debütált "Varázsbolt" néven, s ez már önmagában további tervek születését jövendölte meg. Így indul például útjára 2019. február 1-től az "antikváriumi est" sorozat, melynek nyitó alkalmával Dunai Tamás színművészt és Berkes Kálmán klarinétművész-karmestert látja vendégül a műsorvezető, ahol beszélgetéssel egybekötött mesterkurzusra kerül sor másfél órában.

A limitált, 30 főt befogadni képes kis bolt estjeit előzetes regisztráció alapján lehet látogatni, így érdemes jó előre figyelni Bősze Ádám Facebook oldalának eseményeit, igazi zenei csemegéket lehet majd fogyasztani.

A Bartók Rádió és az éter egyéb hullámainak befogadása mellett tehát érdemes betérni a Király utca 77. alatti valódi kis "varázsboltba" is, nemcsak kincskeresés céljából.

 

Bősze Ádám Facebook oldala:

https://www.facebook.com/adamboszemusic/

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adovevo.blog.hu/api/trackback/id/tr1614785018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

adóvevő

tematika nélküli inspiratív és asszociatív ad-hoc elmélkedések a művészeten innen és túl

Friss topikok

Feedek

süti beállítások módosítása