adóvevő

szubjektív kulturális hír- és élményfeldolgozó készülék

Látószög

Palotai Misi 1400 fényképéből kirakott önarcképe

 

Fényképezni manapság bárki tud. De meglátja-e magát a látnivalót? Palotai Misi fényképei egyediek már csak abban a tekintetben is, hogy nem bízza a digitalizmusra azt amit látni szeretne: digitális géppel ugyan, de analóg fényképezőgépekhez készült lencséken keresztül kapja el azokat a pillanatokat, melyeket szeme megörökítendőnek talál.

A Gondola kulturális magazin egykori szerkesztőjének bevallása szerint látásmódja időről időre változik, de ez a változás elengedhetetlen mindannak pontos visszaadásához, amit lencséin keresztül látni és láttatni szeretne.

Másfél évtizeddel ezelőtt kezdett elmélyülni a kortárs tánc pillanatianak megörökítésében, azóta szinte minden tánceseménnyel kapcsolatos fotós főpróbán megfordul. Mivel ő még anno az NDK-ban felvárásolt Zeiss lencséit használja s digitális fotofókusz helyett manuális képélességgel fotózza a táncot is, ezzel a különleges élesítéssel "bemozdult" táncképein sokkal több mindent megjelenít, mint általában a táncprodukciók hagyományos képein szoktak.

Fényképeinek 90 százaléka portré, zsánerkép. Legyen az tánc, színház vagy koncert, bárhol és bármit is vesz fényképezőgépe célkeresztjébe, az emberi arcra kivetült érzelmek, az arcról leolvasható történések izgatják, ezeket igyekszik saját látószögén keresztül a legélesebben, mégis legkifinomultabban megörökíteni.

A 2020. február 19-én megnyílt, de a pandémia miatt hirtelen lezárt kiállítása most augusztus 27-étől újra megtekinthető a FÉM Arts & Café galériájában. Képei között láthatjuk majd a mintegy 1400 darabnyi fotóból kirakott önarcképét is, melyeket a kiállító helyszín eseményein készített.

 

Kiállítás újranyitó:

2020. augusztus 27. csütörtök este 9 óra

FÉM Arts & Café, 1056 Budapest, Váci utca 40.

A hivatalos Facebook esemény linkje:

https://www.facebook.com/events/815831252287121/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adovevo.blog.hu/api/trackback/id/tr10015479518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

adóvevő

tematika nélküli inspiratív és asszociatív ad-hoc elmélkedések a művészeten innen és túl

Friss topikok

Feedek

süti beállítások módosítása