adóvevő

szubjektív kulturális hír- és élményfeldolgozó készülék

Játékszenvedély
~ SZAKÉRTŐK HANGFOGÓVAL ~

 

Három férfi színházi zene és hangszerei iránti menthetetlen, intenzív szerelme egyesül abban a szárnyait próbálgató, bizakodóan kísérleti trió formációban, amely a művészi élmény halmozott hatásainak sérüléseit okozhatja a bátor hallgatóban, ha az a balesetveszély ellenére 2019. szeptember 12-én a Nyitott Műhelybe, 2019. szeptember 26-án pedig az IF Jazz Caféba látogat. A Kovács Márton - Móser Ádám - Gyulai Csaba alkotta hármas által az alkalmazott és az improvizatív szabad zene mezsgyéjén oda-vissza átjáró muzsika élménye garantáltan sebeket hagy.

A hol csendes, magába forduló, hol pedig kitárulkozó, impulzív 1 órányi zenefolyam nemigen hagyja érintetlenül a lelket. Mesterien szerkesztett érzelem- és fordulatgazdag hangulataival kihívó kérdéseket szegez az embernek a zene nyelvén, melyekre nehéz nem rezonálni. Nem meditatív, mégis terapeutikus hatású, nem tolakodó, mégis szelíden provokál, nem beszél, mégis elgondolkodtat.

hegedu_hangfogo.jpg

Szabad, de mégis ravaszul tudatosan építkező muzsika ez; az előadók - bár zenei játékszenvedélyüknek abszolút hódolnak - nem hazardíroznak, biztosra mennek. A Kovács Márton által komponált, kötött színházi zenei tételek mentén a pillanat hevében s az egymásra utaltságból születő rögtönzésekkel kiegészülve mélyen megbúvó érzelmeket hívnak elő, melyek talán az örömmel, a fájdalommal, a gyásszal, a szenvedéssel, a szenvedéllyel, a gyönyörrel és magával az eksztázissal azonosíthatók; valahol az emberélet egyes szakaszai is felismerhetők a váltakozó ritmusú és intenzitású zeneáramban. S talán nem túlzás azt állítani, hogy drámaisága életünk pillanatainak törékenységére is rávilágít.

Ha egy hangszer hangjait el is lehet tompítani, az érzelmeket nem érdemes. Nyitott Műhelybe zárt lélekkel belépni nem javallott, legalábbis azzal távozni nem lehet majd.

Trio Sordini

2019. szeptember 12. este 8 óra - Nyitott Műhely (1123 Budapest, Ráth György u. 4.)

2019. szeptember 26. este 7.30 óra - IF Jazz Café Budapest (1092 Budapest, Ráday u. 19.)

___________________________________________________________________________________________

Men gone fishing
Autumn is the best time to go for bigh fish, so three men of Trio Sordini grab their equipment and go down to the nearest lake only to find that the worm they put in the can as a bate is a larva.
Change of plan and musical metamorphoses begins as the men passionately support the rugged transition of the larva to its pupa state finally evolving into a beautiful and colourful butterfly taking off.
With the uncompromising love for their instruments, Ádám Móser on accordion and kaval, Csaba Gyulai on gadulka and daf, and Márton Kovács on violin - based on applied theatre music - encourage us to see the fragility of life by calling us to treasure rare moments as only rare butterflies live long through hibernation. If only we could preserve these special moments.
Márton Kovács🎵Ádám Móser🎵Csaba Gyulai
Details:
12th September 2019, 8.00 PM
Nyitott Műhely
1123 Budapest, Ráth György u. 4,
26th September 2019, 7.30 PM
IF Jazz Café
1092 Budapest, Ráday u. 19.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adovevo.blog.hu/api/trackback/id/tr1615051724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

adóvevő

tematika nélküli inspiratív és asszociatív ad-hoc elmélkedések a művészeten innen és túl

Friss topikok

Feedek

süti beállítások módosítása