adóvevő

szubjektív kulturális hír- és élményfeldolgozó készülék

Tűzre, vízre vigyázzatok!

20 évesen indul neki a 2020-as évnek a Besh o droM zenekar, s az új év új lemezt is hoz majd.

Besh o droM zenekar 20. születésnap / Fotó: a zenekar Facebook oldala

Legelső hanghordozójuk a Fonó Recordsnál jelent meg 2000-ben Macsó hímzés címmel. Az elmúlt két évtizedben mindenfajta szélességi és magassági fokon megfordultak már abból kifolyólag, hogy se térben, se időben, se zeneileg nem skatulyázhatók be. Zenei és szellemi nyitottságuknak köszönhetik azt a frissességet, mellyel újra és újra lendületbe tudják hozni a közönséget, elfeledtetve történelmi határokat és kulturális különbségeket.

Ami a skatulyát illeti, persze többször is kihúzták a gyufát hol itt, hol ott, hol így, hol úgy; lángra is lobbant zenéjüktől a világ, melyet 1999 óta alaposan bejártak.

Magasfokon égnek, elfogadásra, békére hívó égéstermékkel; ez a környezetszennyezés egyetlen fajtája, melyre környezetünk megóvása érdekében igencsak szükségünk van. Az sem baj, ha nagyobb a füstje, mint a lángja.

A zenéjükben elmosódó műfaji korlátokat két karizmatikus zenészegyéniség, Szirtes Edina Mókus és Ferenczi György vendégszereplésével feszegetik 2019. december 14-én este az Akváriumban, ahol remélhetőleg a víznek sem sikerül eloltania ezt a tüzet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adovevo.blog.hu/api/trackback/id/tr5315345730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

adóvevő

tematika nélküli inspiratív és asszociatív ad-hoc elmélkedések a művészeten innen és túl

Friss topikok

Feedek

süti beállítások módosítása